Sayfalar

hosgeldin

22 Mayıs 2012 Salı

Özürlü Bireyler, Zihin ve Gönül Emeği Sanat ile Artık Gündemde.

Özürlü bireylerin zihin ve gönül potansiyelleri, renk renk desen desen kitre bebeklerle sanat oldu, Taksim Metrosu Sergi ve Konferans Salonunda, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Özürlüler Müdürlüğü(İSÖM), vermiş olduğu eğitimlerle, özürlü ve ailelerini sevindirmeye devam ediyor.

Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa İSÖM Yedikule Yedisanat Özürlüler Kültür ve Sanat Merkezi ve Kâğıthane Özürlüler Merkezinde, karma özür gruplarına tabi özürlü bireylere bir yıldır verilen Kitre Bebek Yapımı eğitimleri muhteşem bir sergi açılışıyla tamamlandı. Eğitimler süresince özürlü öğrenciler tarafından yapılan ve folklorik kültürü yansıtan birbirinden renkli ve güzel 60 Kitre Bebek, Taksim Metrosu Sergi ve Konferans salonunda düzenlenen özel bir açılış töreniyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Taksim Metrosu Sergi ve Konferans salonunda yapılan Kitre Bebek Sergisi Açılışı ve Sertifika törenine Kâğıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer ile İSÖM Müdürü Bekir Köksal katıldı. Kitre Bebek Sergisi açılışında düzenlenen bir törenle eğitimlerini tamamlayan 25 özürlü öğrenciye sertifikaları Kâğıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer ve İSÖM Müdürü Bekir Köksal tarafından takdim edildi.



Özürlü Bireyler, Günümüzde Kendilerini Daha Kolay ve Rahat İfade Edebiliyorlar.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Kâğıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, günümüzde eskiye nazaran özürlülerin kendilerini çok daha iyi ifade edebildiklerine değinerek, özürlü bireylerin sosyal yaşamda üretici duruma gelebilmeleri amacıyla daha girişken olmalarını tavsiye etti.


Özürlü Bireye Eğitimle, Kültürle, Sanatla Yeni Bir Perspektif Kazandırıyoruz.

Törende İSÖM adına konuşma gerçekleştiren İSÖM Müdürü Bekir Köksal da, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yaptığı dönemde özürlülere hizmet anlamında ilk defa Özürlüler Koordinasyon Merkezi’nin kurulduğunu hatırlatarak, 22 merkezle, 105 binin üzerinde özürlüye hizmet ulaştırdıklarını kaydetti. Eğitim,  Kültür ve sanatla özürlü bireye yeni bir perspektif kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Köksal; “Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz sergi de böyle güzel bir amacın ve başarının yansımalarından biridir”, dedi.


1 Milyon 774 Bin 902 Seans Eğitim Düzenlendi.

İSÖM özürlü bireylerin sosyal yaşama üstün sosyal yeterlilikte donanımlı bireyler olarak katılabilmeleri amacıyla, alanında uzman eğitmenlerle kültürden sanata, meslek edindirme kurslarından bağımsız yaşamaya değin pek çok branşta eğitimler düzenliyor. İSÖM, 2010 yılından günümüze kadar 1 Milyon 774 Bin 902 seans eğitim düzenleyerek bu alanda büyük bir hizmeti başardı.


Kitre Bebek Sergisi 21-25 Mayıs Tarihleri Arasında Gezilebilecek.

Taksim Metrosu Sergi ve Konferans Salonunda sergilenen kitre bebekler, 21-25 Mayıs tarihleri arasında gezilebilecek olup yerli halkın ve turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Ayrıca Kitre Bebek Yapımı Eğitimleri kapsamında Yedikule Yedisanat Özürlüler Kültür ve Sanat Merkezi Koordinatörü Murat Uçtu tarafından 37 dakikalık bir belgesel film hazırlandı. Kitre Bebek Konulu Belgesel Film, kitre bebek yapım sürecini ve özürlü bireylerin bu sanata duydukları tutkuyu konu alıyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder