Sayfalar

hosgeldin

28 Şubat 2013 Perşembe

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ENGELLİLER İÇİN “KISA FİLM ATÖLYESİ ’’ EĞİTİMLERİ


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği içerisinde, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) Gençlik Programı (Eylem 5.1) kapsamında ve Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan katkıyla hazırlanan “Sanat Herkes İçindir’’ Projesi kapsamında engelli bireyler için “Kısa Film Atölyesi’’ eğitimleri veriyor.
Engellilik ile ilgili farkındalığı sanat dallarını araç olarak kullanarak anlatmayı, topluma mesaj vermeyi ve eşit fırsatlar verildiğinde dezavantajlı bireylerin de başarabileceklerini topluma göstermeyi hedefleyen “Sanat Herkes İçindir” Projesi dâhilinde gerçekleştirilen “Kısa Film Atölyesi’’ çalışmasına 16 kişi katılım sağlıyor.


“Kısa Film Atölyesi’’  eğitim programının hedefi, sanatın doğasını ve insanın algılayışını kavramak, sinemanın temel öğelerini tanımak, sanata ve sinemaya bakışı, görsel yetenekleri geliştirmek, filmleri ve dolaylı yoldan dünyayı doğru şekilde okumak ve katılımcıların programla geliştirdikleri teknik ve kuramsal bilgilerin eşliğinde belgesel ya da kurmaca kısa filmler çekmek olarak belirlendi.




Eğitim Programı engelli gençlere ve katılmak isteyen ebeveynlerine haftanın bir günü Müdürlük Konferans Salonu’nda, bir günü ise Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü’ne ait dersliklerde Yrd. Doç. Dr. Erkan Büker tarafından veriliyor.


Program engelli bireylere, sanatın 7. dalı olarak adlandırılan sinema aracılığı ile tüm anlatmak istediklerini, yaşadıklarını kendi kalemleri ile hikâyeleştirdikleri, kendilerinin yönettikleri ve oynadıkları filmler vasıtası ile tüm topluma anlatma fırsatı verme amacını taşıyor.

 Programa katılan karma engel gurubu öğrencilerine kamera, ışık - ses, senaryo – yönetmenlik ve kurgu -yapım konularında 2 aylık bir eğitim veriliyor. Bu eğitimin ardından engelli gençler 1 aylık süre içinde kısa film çekim çalışmalarını gerçekleştiriyorlar.

Engelli Gençler Kendi Hikâyelerini Kendi Filmlerinde Anlatacaklar…
Engelli bireyler hep başkalarının kendilerini anlattığı kadarıyla anlatıldılar, tanımlandılar. “Kısa Film Atölyesi’’ eğitim programına katılan engelli bireyler ise kendi düşünce ve duygularını senaryo haline getirip filmlerini çekme ve oynama fırsatını yakalıyorlar.

Engelliler Müdürlüğü (İSEM) ayrıca filmlerin çekimleri tamamlandığında, filmlerin galasını da gerçekleştirecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder