Sayfalar

hosgeldin

24 Aralık 2012 Pazartesi

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖZÜRLÜLER MÜDÜRLÜĞÜNE BİR ÖDÜL DE AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI’NDAN GELDİ.

Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından Baltalimanı Portaxe’de düzenlenen “Bölgesel Avrupa Proje Festivali”nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü “Herkes İçin Demokrasi Projesi” ile ödül aldı.


Bölgesel Avrupa Proje Festivali’nde Türk Ulusal Ajansı’nın hibe desteği ile yürütülen Gençlik Programları ve Hayatboyu Öğrenme Programları kapsamında 2011 yılında uygulanmış ve tamamlanmış projeler ile 2012 yılında hali hazırda uygulamaları devam eden kırk proje sergilendi.

Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) Herkes İçin Demokrasi Projesi ile ödüle layık görüldü.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) ise Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Gençlik Eylemleri - Eylem 5.1 kapsamında 2011 yılında gerçekleştirdiği ve 10 ay süren “Herkes İçin Demokrasi” Projesi ile Festival programına katılım sağladı.

“Herkes İçin Demokrasi” Projesi kapsamında engelli bireylerin yasal hakları ile ilgili bilinçlenmesi için uzman avukatlar tarafından seminerler gerçekleştirildi ve danışmanlık hizmeti verildi. Toplumunda engellilik konusunda farkındalıklarının artması için İstanbul’daki 6 üniversite de ( İstanbul Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Arel Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Medipol Üniversitesi ) Engellilerin Sosyal Hayata Adaptasyonu ya da Toplumun Engelliliğe Adaptasyonu sunumları gerçekleştirildi ve yaklaşık 650 üniversite öğrencisine ulaşıldı.


Proje dahilinde görme engelliler için sesli olarak Yasal Haklar ve İstihdam Rehberi CD’si, işitme engelliler için ise Türk İşaret Dili ile Yasal Haklar ve İstihdam Rehberi DVD’si hazırlandı. Gönüllülerden oluşan bir ekiple farkındalık programlarını destekleyecek ve toplumdaki herkese ulaşmayı sağlayacak 15 dakikalık “Birlikte Yaşamak İçin 1 Dakika Yerime Geçer Misiniz?” isimli kısa film yapıldı.8-13 yaş arasındaki engelli çocuklara yönelik olarak yapılan animasyon atölyesi çalışmaları sonucunda “Metropol Düşleri” isimli animasyon filmi hazırlandı.

Festival programı kapsamında Özürlüler Müdürlüğü İSÖM-X Müzik Grubu da sahne aldı ve programa katılan misafirlere birbirinden güzel Anadolu ezgilerinden oluşan bir dinleti sundu.


Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış yaptığı konuşmada “Avrupa Birliği konusunda ülkemizde 10 binlerce proje hayata geçirildi, bugünde burada bu projeleri temsil eden ve bölgesinde örnek olan kırk proje bir araya getirildi. Burada bulunan projeler ve diğer projeler birbirlerine üstünlük açısından asla farklı değil hepsi Avrupa Birliği yolunda Türkiye’nin en büyük destekçisi durumunda projelerdir” dedi.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış “Bakanlığımızın desteği ile yürütülen Avrupa Birliği projeleri ile 2012 yılında 61 bin vatandaşımız Avrupa ülkelerine paylaşımlarda bulunmak üzere gitmiştir. Yine Avrupa Birliği ülkelerinden de çok sayıda kişi ülkemize projeler kapsamında gelmiştir” diyerek sözlerine devam etti.


Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, içlerinde “Herkes İçin Demokrasi Projesi”nin de olduğu dört projeye başarı belgesi verdi. Başarı belgesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürü Bekir Köksal aldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder