Sayfalar

hosgeldin

30 Ocak 2013 Çarşamba

İSÖMX, MUHTEŞEM KONSERİYLE MÜZİKSEVERLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Engelliler Müdürlüğü (İSEM), muhteşem bir müzik organizasyonu ile engelleri kaldırdı.



Yetenekli karma engelli bireylerin oluşturduğu İSÖMX Müzik Grubu, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı’nın kabul etmiş olduğu “Sanat Herkes İçindir” projesi kapsamında muhteşem bir konser verdi.

12 kişiden oluşan İSÖMX Müzik Grubu konserde evrensel kültüre ait mistik parçalardan, Anadolu ezgilerine, popüler müzikten Türk Rock’ına değin pek çok eser seslendirdi. 


Gruptaki görme engelli bireylerin çalmış olduğu enstrümanlar ve ritm becerileri özellikle seyirciler tarafından büyük alkış aldı.


Engelliler Müdürü Bekir Köksal programda yaptığı konuşmada “Sanat Herkes İçindir Projesi” engelli bireylerin sanat yönlerinin ön plana çıkartılarak toplum içinde eşit fırsatlar dahilinde sosyal yaşama katılabilmelerini amaçlıyor. Müdürlüğümüzün kazandığı 5. Avrupa Birliği Projesi olması ile de dikkatleri çeken Sanat Herkes İçindir Projesi aynı zamanda yetenekli engelli çocukların birbiriyle tecrübelerini de paylaşma olanağı da sağlıyor. Bu proje kapsamında bir araya gelerek bu konsere hazırlanan İSÖMX Müzik Grubunu başarılarından dolayı kutluyorum’’ dedi.


Engelliler Müdürü Bekir Köksal programa performanslarıyla destek veren Süper FM müzisyenlerine de katkılarından dolayı teşekkür etti ve plaket verdi.



İSÖMX halk müziği albümü hazırlıyor.
Günümüze kadar üniversitelerdeki çeşitli etkinliklerden özel gün kutlamalarına, sosyal sorumluluk projelerinden eğitim çalışmalarına pek çok programda sahne alan İSÖMX Müzik 2012 yılında “Eğitim Her Engeli Aşar Projesi” kapsamında gerçekleştirdiği destek dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Özel Hizmet Madalyası almıştı. İSÖMX Müzik Grubu halk müziği parçalarından oluşan bir albüm hazırlıyor. 8 parçadan oluşacak albümün müzikseverler tarafından büyük bir beğeni görmesi bekleniyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder