Sayfalar

hosgeldin

27 Eylül 2012 Perşembe

BU PROJEDE ÖZÜRLÜ ÇOCUKLAR SANATLA ÖZGÜRLEŞECEK


Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM),  Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın kabul etmiş olduğu " Sanat Herkes İçindir" Projesi kapsamında 1 Ekim 2012 Dünya Çocuk Günü kutlamaları sebebi ile Taksim Meydanı'nda 10 ile 12 yaş arası karma özür grubundan 50 öğrencinin katılımı ile bir etkinlik gerçekleştiriyor.





Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), hızlı değişen ve gelişen sosyal yaşam içinde özürlü bireylere olan sosyal güvensizliğin giderilmesi ve kalıplaşmış ön yargıların aşılabilmesi amacıyla 2011 yılı içinde "Sanat Herkes İçindir" Projesi'ni hazırlayarak Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na sundu. Proje yapılan değerlendirme sonucunda Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca kabul edildi.

İSÖM’ün “Sanat Herkes İçindir” Projesi özürlü bireylerin sanatsal yönlerinin ön plana çıkartılarak toplum içinde saygın bir kişilik kazanmalarını amaçlıyor. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü'nün kazanmış olduğu 5. Avrupa Birliği Projesi olması itibarıyla da  dikkatleri çeken  İSÖM, Sanat Herkes İçindir Projesiyle  toplumda süregelen kalıplaşmış ön yargıları beğeni ve takdirle kırmayı hedefliyor.

Proje kapsamında 1 Ekim Dünya Çocuk Günü kutlamaları dahilinde Taksim Meydanı’nda 20 işitme özürlü öğrenci, 15 görme özürlü öğrenci, 5 bedensel özürlü öğrenci ve 10 özürlü kardeşi İSÖM eğitmenleri ile birlikte plastik sanatlar atölye çalışmaları gerçekleştirecektir.

Plastik sanatlar atölye çalışmalarında karma özürlü öğrencilere,  doğadaki renkleri, formları gözlemleyerek, dokunarak, tanıyarak ve çözümleyerek hayal gücünü, gözlem becerisini ve yaratıcılığını geliştirmeleri için atık malzemeler, tel ve kil ile heykel çalışmaları yaptırılacaktır. Etkinliğe katılacak öğrencilerin, duyularını harekete geçirmek için doğadan doku, renk ve kokular alıp ellerindeki materyaller ile olan etkileşimleri arttırılacaktır. Öğrencilere şehrin en merkezi yerinde yaptıkları çalışmaları hızlı bir şekilde paylaşarak ve sergileyerek yoğun bir etkileşim ortamı yaşamaları sağlanacaktır.

PROGRAM AKIŞI:

10:30  Öğrencilerin alana gelmesi, yerleşme ve tanışma.
11:00  Atölye çalışmalarının başlaması.
12:30  Yemek molası.
13:00  Atölye çalışmalarının devamı.
14:30  Programın sona erişi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder