İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren İstanbul Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile iş birliği yaparak, toplumla özürlü arasındaki mesafelerin kaldırılması amacıyla “Özürlülük Bilinci ve Sosyal Farkındalık” semineri düzenledi.
İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Amfisinde gerçekleştirilen seminere, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Sosyal Sorumluluk Birimi ve Eczacılık Fakültesi Öğrenci Birliği Kulüplerinin desteği ile 200 üniversite öğrencisi katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Oğul Araman özürlülük konusunda sosyal farkındalığın önemine değinerek, İSÖM X Grubu müzisyenlerine ve seminer ekibine gerçekleşen organizasyon vesilesiyle teşekkür etti.
Yeni Nesillerin Daha Bilinçli ve Duyarlı Olmasını İstiyoruz.
Prof. Dr. Ahmet Oğul Araman’dan sonra bir konuşma yapan İSÖM Müdürü Bekir Köksal da gelecek nesillerin özürlülük konusunda daha bilinçli ve duyarlı olması amacıyla toplumun her kesiminden öğrenci gruplarına seminerler düzenlediklerini belirtti. Başbakan Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevini yürütürken yerel yönetimlerde özürlü bireylere hizmet konusunda ilk kez kurulan Özürlüler Müdürlüğünün günümüzde İstanbul genelinde 22 merkezle faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çeken Köksal; “Yaklaşık olarak 102 bin özürlü bireye eğitimden kültür sanata, sağlıktan istihdama değin sosyal yaşamın her alanını kuşatan hizmetler ulaştırıyoruz, dedi. Protokol konuşmaları sonrasında karma özür gruplarından oluşan İSÖM X müzik grubu mistik folk müzikler ve Türk Müziklerinden karma bir repertuarla, öğrencilere muhteşem bir konser verdi.
Öğrencilerin, Özürlüye Karşı Önyargıları Değiştiriliyor.
İSÖM X mini konserinin ardından sunuya başlayan ÖSHA ekibi üç bölüm halinde özürlülük kavramı, özür grupları ve özürlü bireylerin tabi oldukları özür sınıflandırmalarına göre özürlü bireylerle nasıl iletişim kurulur ve sosyal yaşamda özürlü bireylere nasıl yardımcı olunur, konuları hakkında öğrencilere bilgiler aktardı. Seminerin ardından üniversite öğrencileri, İSÖM Merkezlerinde eğitim alan yetenekli zihinsel özürlü çocukların yapmış olduğu resim eserlerinden oluşan “Engelsiz Yaşam İçin El Ele” sergisini gezdi.
Yaklaşık Olarak 218 Bin Kişiye Özürlülük Semineri Verildi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder